Dekorativni podovi i zidovi mogu transformirati prostoriju, dodajući joj osobnost i karakter, neki vaš lični pečat prostoru. Ali, kako pronaći pravu inspiraciju? U ovom blogu, kao i promo videu o našim referentnim radovima, otkrijte nekoliko ideja za dekorativne podove i zidove koji će sigurno dati vašem domu ili radnom prostoru osvježavajući novi izgled.

  • Mikrocementni podovi

Mikrocementni podovi sve su popularniji izbor za moderne domove. Njihova sirova tekstura i izgled daju domu industrijski štih. Mogu se uklopiti u gotovo svaki dekor, od minimalističkih do industrijskih ili čak rustikalnih stilova. Također, mikrocementni podovi su izdržljivi i lako se održavaju, čineći ih savršenim izborom za kuću ili poslovni prostor.

  • Epoksidni podovi

Epoksidni podovi su pravi izbor ukoliko ste u potrazi sa modernom, unikatnom i izdržljivom podnom oblogom, bilo da se radi o poslovnom ili stambenom prostoru. Epoksidni podovi su mogući u različitim bojama, uzorcima i teksturama, što omogućuje da se prilagode bilo kojem stilu interijera. Otporni na vlagu, lako se čiste i izdržljivi su, što ih čini popularnim izborom za kuhinje, garaže, radne prostore i druge visokoprometne prostore.

  • Mikrocementni zidovi

Apsolutni trenutni hit i “must have” detalj u interijeru su dekorativni zidovi u mikrocementu. Dekorativne molerske tehnike u mikrocementu nude niz mogućnosti za stvaranje jedinstvenog izgleda vašeg interijera. Ova tehnika nije samo estetski privlačna, već je i izdržljiva i lako se održava. Često pitanje je da li je ova tehnika pogodna za kupatila – pogledajte u videu nekoliko primjera mikrocementa u kupatilima (i pod i zid), dakle veliko DA za kupatila u ovoj jedinstvenoj tehnici.

  • Tapete

Tapete su odličan način za dodavanje uzorka i boje zidovima u vašem životnom ili radnom prostoru. Dostupne su u različitim uzorcima i bojama, što znači da se mogu prilagoditi gotovo svakom stilu dekoracije. Tapete mogu biti neutralne ili razigrane, a mogu se koristiti za stvaranje naglašenog zida ili za pokrivanje cijele prostorije. Jedna od najboljih prednosti tapeta je što ih je lako postaviti i mogu se promijeniti kada god želite promijeniti izgled prostora.

 

Za dnevnu dozu inspiracije, pogledajte video o referentnim radovima by Unique Walls and Floors 👇👇👇