Premda smo zaljubljenici u mikrocementne podove, praksa nam je pokazala, posebno pri opremanju poslovnih objekata, da je kombinacija mikrocement / poliuretan / tekstilna podna obloga – zapravo idealna kombinacija koja omogućava punu funkcionalnost, udobnost korištenja i razigran i inovativan dizajn interijera.

Mikrocementni pod Mikrocementni pod Mikrocementni pod

 

9 razloga zašto postaviti tekstilne podne obloge u poslovne prostore

  1. Estetika i Dizajn: Tekstilne podne obloge su dostupne u širokom spektru boja, uzoraka i tekstura, što omogućuje prilagodbu dizajna poslovnog prostora. Ovo je posebno važno u prostorima kao što su kancelarije ili ugostiteljski objekti gdje je estetika bitna za stvaranje dojma kod klijenata i zaposlenika.
  2. Udobnost: Tekstilne obloge pružaju mekanu i udobnu površinu za hodanje i stajanje. To je posebno važno u kancelarijskim okruženjima gdje zaposlenici provode dosta vremena na nogama. Takođe, tekstilne podne obloge mogu smanjiti umor i bolove u leđima koje mogu uzrokovati tvrde podloge.
  3. Apsorpcija zvuka: Tekstilne obloge imaju sposobnost apsorbiranja zvuka, što pomaže pri smanjenju buke u radnim prostorima. Ovo je izuzetno korisno u kancelarijama gdje želite stvoriti mirnije i produktivnije okruženje.
  4. Toplina: Tekstilne podne obloge pružaju dodatnu toplinu i izolaciju, što je posebno važno u hladnijim klimatskim uvjetima ili za prostorije koje zahtijevaju dodatnu toplinu, kao što su konferencijske dvorane ili prostorije za odmor.
  5. Sigurnost: Većina tekstilnih podnih obloga ima protukliznu površinu, što povećava sigurnost hodanja.
  6. Jednostavna zamjena: Tekstilne obloge su relativno jednostavne za postavljanje i zamjenu. Ako se dogodi oštećenje ili je potrebno ažurirati dizajn, zamjena pojedinih pločica ili cijelog poda može biti brza i ekonomična.
  7. Fleksibilnost: Tekstilne obloge dolaze u obliku ploča koje se lako postavljaju i uklapaju. Ovo omogućava lako prilagođavanje prostora promjenama u rasporedu ili dodavanjem novih područja.
  8. Briga o zraku: Tekstilne podne obloge mogu uhvatiti čestice prašine i alergene, što doprinosi boljoj kvaliteti zraka u prostoru.
  9. Briga o okolišu: Mnoge tekstilne podne obloge su proizvedene od održivih materijala i imaju manji ekološki otisak u poređenju s nekim drugim vrstama podnih obloga.

tekstilna podna obloga

 

Sve u svemu, tekstilne podne obloge su praktičan i estetski privlačan izbor za poslovne prostore koji traže udobnost, dizajn, funkcionalnost i dobru akustiku. Ali ako se odvažite igrati se sa raznim materijalima, naša preporuka su svakako mikrocement i poliuretanski podovi.

 

Zastupnici smo vodećih evropskih proizvođača tekstilnih podnih obloga. Za više informacija i komercijalne uslove, kontaktirajte Unique tim:

📧 hello@wallsandfloors.ba