Kako napraviti kupatilo bez pločica?

  • Renovirali biste kupatilo, ali vam se ne da štemati postojeće pločice i danima biti u prašini?
  • Izgrađujete novo kupatilo, ali su vam keramičke pločice “old fashion” i sve je već viđeno?
  • Želite inovativan dizajn i ugođaj u svojoj oazi mira, sa jedinstvenom finalnom obradom koja se može preliti od zida, preko poda, pa i do kupaonog namještaja i vrata?

Pravi odgovor za vas je – mikrocement!

mikrocement u kupatilu Šta je mikrocement?

Mikrocement je dekorativan i izdržljiv materijal na bazi cementa i polimera, maksimalne debljine 3-4 mm koji omogućava izradu inovativnih bešavnih površina:

podova, zidova, stropova, ali se može koristiti i za oblaganje tuš kabina, namještaja, pa čak i vrata.

Zahvaljujući specifičnim obradama, otporan je na mrlje, udarce i habanje i, što je još važnije, vodootporan je i otporan na vlagu, što ga čini savršenim za primjenu u kupatilu.

Mikrocement je idealan za renoviranje kupatila bez uklanjanja starih pločica!

Zahvaljujući odsutnosti fuga vrlo se lako čisti i ima izuzetna higijenska svojstva (prljavština se ne nakuplja u fugama). Jednostavan je za postavljanje, prianja na svaku površinu i daje prostoru novi, moderan i unikatan izgled (svaka izvedba mikrocementom je zapravo unikatna i ovisi od vještine i umijeća izvođača).

Zašto mikrocement?

Korištenje mikrocementa u kupatilu ima nekoliko prednosti u poređenju sa tradicionalnim rješenjima.

Koristeći mikrocement u kupatilu, posebno u walk-in tuševima, možete postići moderan i luksuzan dizajn. Predlažemo nekoliko ideja za upotrebu mikrocementa:

  1. Mikrocementni zidovi i podovi: Ovo je najčešća primjena mikrocementa u kupatilima. Možete prekriti zidove i podove mikrocementom kako biste stvorili kontinuirani izgled bez fuga.
  2. Detalji i akcenti: Dodajte posebne detalje koristeći mikrocement. To može uključivati izvedbu horizontalnih ili vertikalnih linija, geometrijskih oblika, aplikaciju tapeta ili drugih dekorativnih elemenata na zidovima ili podu kupatila.
  3. Staklene pregrade: Kombinacija mikrocementa i staklene pregrade za tuš može stvoriti efekat prozračnosti i otvorenosti u kupatilu.
  4. Rasvjeta: Dodajte rasvjetu koja ističe mikrocementne površine. Ugrađene LED trake ili diskretna rasvjeta mogu stvoriti dramatične efekte.
  5. Minimalistički dizajn: Mikrocement je savršen za postizanje minimalističkog dizajna, koji se može upotpuniti ostalim efektnim detaljima.
  6. Kontrastni detalji: Dodajte kontrastne detalje, poput metalnih, drvenih ili kamenih elemenata, kako biste dodali toplinu i luksuz vašem kupatilu.
  7. Kombinacija sa prirodnim materijalima: Mikrocement se odlično kombinuje s prirodnim materijalima poput drveta i kamena. Razmislite o dodavanju prirodnih elemenata kao što su drvena vrata ili kameni umivaonik kako biste postigli ravnotežu između modernog i prirodnog izgleda.
  8. Boje i teksture: Igrajte se s bojama i teksturama mikrocementa kako biste postigli željeni efekat. Možete odabrati mat ili sjajni završetak, ili čak kombinovati različite teksture na zidovima i podu.

Mikrocement u kupatilu Mikrocement u kupatilu Mikrocement u kupatilu

Kupatilo potpuno bez pločica!

Prikazujemo nekoliko fotografija referentnih radova by Unique Walls and Floors.

Radi se o nekoliko vrsta objekata od hotelskih do rezidencijalnih. U svakom je postignut upečatljiv dizajnerski efekat, sa punim funkcionalnostima modernog kupatila.

Mikrocement u kupatilu Mikrocement u kupatilu Mikrocement u kupatilu

PREPORUKA za tuš kanalice – GEBERIT

 

Ukoliko razmišljate o sličnim inovativnim idejama, tu smo da ih provedemo u djelo!

Unique tim

📧 hello@wallsandfloors.ba

📞+387 63 795 795